Alla inlägg under juni 2013

Av superkvinnor - 12 juni 2013 22:16

Nu har jag varit sambo ett tag, och det här väckt en del tankar hos mig.
Att leva ihop med en annan människa är roligt, trevligt, mysigt, i många fall bekvämt, praktiskt o vissa stunder vissa dagar jävligt jobbigt krävande och irriterande.
Jag älskar min sambo och den här gången funkar livet ihop väldigt bra vilket känns fantastiskt.
En annan sak jag tänkt på nu är det här med jämställdhet och arbetstfördelningen sambos emellan, vem gör vad och vem gör mest? Och vem gnäller mest? (Haha ;)
När jag levde ensam gjorde jag allt i hemmets själv, så klart. Jag försökte även göra lite annat åxå (med varierande resultat) som att renovera, laga bilen, hänga upp tavlor, flytta möbler osv. Gick det så gick det, gick det inte så fick man ringa en vän. Eller pappa. Men hur är det nu med allt det här?

På många håll hör man kvinnor som gnäller på sina män som inte dammsuger, inte startar/plockar i/ plockar ur diskmaskinen, inte städar, inte lagar mat, inte tvättar, inte städar. Ja ni vet va jag menar, kanske är ni en sån där gnällis som vill ha hjälp hushålls sysslorna.
Men handen på hjärtat; när gnällde eran man på att ni inte lagade bilen senast? Eller klippte gräset. Eller högg ved? Eller gnäller era män ofta om sånt?
Jag kan ALDRIG gnälla på min man att han inte städar, handlar, diskar, lagar mat osv. Han gör allt sånt, säkert mer än mig och alldeles säkert mer noggrant än mig. Följaktligen får jag lov att göra andra saker åxå, så som att klippa gräset, hugga ved, måla, laga bil osv. För visst är det inte meningen att han ska göra allt?
Jag är inte alls uppfostrad så här i jömnställdhet, min pappa har alltid gjort det "manliga" sysslorna och mamma det "kvinnliga" (fast pappa lagade mat ibland vilket han är asa bra på)
Ibland (oftast när min bil är trasig eller nåt annat tekniskt eller äckligt behöver fixas) vill jag gnälla och hänvisa till att det inte är "min" uppgift.
Då svarar min sambo med att varför ska HAN jobba städa diska laga mat OCH byta däck på min bil tex. Byter jag däck på hans bil då? Ska han måla och tapetsera bara för att han är man? Även fast han gjort lika mycket hushålls sysslor som mig?
Självklart hjälps vi åt och är det sånt som jag faktiskt inte kan så gör han det åt mig. Men då måste jag va med och aktivt lära mig göra det själv hur jäkla ointresserad jag än är.
Så på ett sätt köper jag verkligen det här jämställda. På ett annat sätt vill jag bara fly in i 1800 tals tänket där jag kan gömma mig från trasiga bilar och hänvisa till nån annan!
Det lär bli tråkigt för mig nästa gång bajs-pumpen går sönder, då är det nämligen min tur att fiska upp den ur avloppet o mecka i sär den o laga den (hemska jävla tanke!)
Idag har jag i alla fall klippt gräset.
O målat staketet på ridvolten ;)
Hur många mans-sysslor har ni superkvinnor där ute gjort idag? Och hur många män har tagit hand om tvätt, mat disk och faktiskt lyckats lägga de skitiga strumporna I tvättkorgen? ;)
Hur har vi det med jämnställdheten där ute i de svenska stugorna? :)

/Idige

Av superkvinnor - 11 juni 2013 10:01

I oktober ska jag gå en PT utbildning :D äntligen fick jag ett bra erbjudande i precis rätt läge så det kändes verkligen att det var det enda rätta.

Min PT har ju gått samma sorts utbildning å när jag berätta för henne om att jag skulle gå den blev hon jätteglad för min skull. Sen berättade hon om det som hon tyckte var jobbigast för henne. Muskler på latin. Å eftersom plugga egentligen inte är min grej så kände jag att det är något som jag kan lära mig på en gång. Om jag vet vad som kommer komma så kan jag förbereda mig redan nu. Jag googlade på muskler på latin å på svenska å sen var det bara att börja nöta in dom :p sen köpte jag en träningstidning där jag skriver in de muskler man använder för alla övningar där i. På så sätt så lär jag mig verkligen vilka övningar som tränar vilka muskler å vad alla muskler heter.

Snart ska jag träna med med Emelie igen å då ska jag höra om det är nått mer jag kan läsa på innan jag får kursmaterialet ;)

//Angelina

Av superkvinnor - 8 juni 2013 13:15

Igår packade jag ihop det nödvändigaste i vagnen å så stack jag å Ebba till åkersberga. Efter den långa resan dit på typ två timmar så va vi äntligen där å kunde njuta av underbart väder å underbara människor.

Först hälsade vi på min syssling Jenny å hennes tre underbara barn ;) fick mysa lite med hennes småtjejer och leka med bilar med storebror Theo <3

Sen vart det bussfärd till utkanten av åkersberga för att hälsa på mamma. Det enda som var intressant där var min lillasyster Alice (eller ashish som Ebba säger). Stackars Alice måste varit helt slut när vi åkte hem. Ebba som inte tänkte sova middag lyckades hålla sig vaken till åtta, vilket är en timme senare än vad hon brukar gå å lägga sig. Hon somnade fort i bilen på vägen hem, men halvvägs så vaknade hon och kom inte i sängs för än vid straxt efter nio. Hon slocknade fort efter en flaska välling å jag dog i soffan med lite pepsi :p det blev inte särskilt länge framför Tvn då jag oxå var helt slut.

Imorse vaknade Ebba sex, så ingen sovmorgon som man kanske hade trott. Lite mys framför Tvn tills Tobbe kom ner å då blev det frukost.

Efter frukost så cyklade jag iväg till gymmet för att köra ett bröst å armpass. Dock kom min träningsnasist upp till gymmet å sa att jag borde köra bodypump med henne. Då blev det ett pass till trots att jag redan dödat mina armar. Nu när jag sitter här å skriver så skakar mina armar å jag orkar knappt hålla upp telefonen :p bra jävla trött i armarna.

Nu väntar jag på att Ebba ska vakna så ska vi åka iväg å kolla på tyger till hennes å Alice klänningar till bröllopet. Får hoppas jag hittar nått fint lila tyg ;)

//Angelina

Av superkvinnor - 6 juni 2013 10:16

Vaknade helt av mig själv med Tobbe vid min sida. Är så sällan man får göra det eftersom han alltid går upp jättetidigt. Straxt efter vi vaknade så vaknade oxå Ebba.
Efter en stund så kom farmor å hämtade Ebba å jag å Tobbe stack till gymmet. Idag var det blev ben (igårkväll körde jag rygg). Sen var det bara hem snabbt å duscha å göra iordning sig.

Trots röd dag å nationaldag så har vi öppet å jag måste jobba. Lite tråkigt när alla andra är ute i det fina vädret å njuter och umgås med familjen :( som tur är slutar jag fyra så då ska jag till svärmors kolonilott å grilla.

Nu ska jag möta upp Carrie vid vh station så gör vi sällskap till jobbet.

Ha en härlig nationaldag!
/:Angelina

Av superkvinnor - 5 juni 2013 07:36

Jag har en underbar familj som betyder allt för mig! Dessutom håller jag å Tobbe på för fullt att planera å fixa inför bröllopet ;) skattepengarna kom in på kontot igår så nu överlever man ett tag till hehe.
Dessutom känner jag mig rätt snygg just nu! ;D förut brukade jag alltid matcha tighta byxor med lösare top eller lösare byxor med tight top. Skulle båda va tighta så skulle jag ha ångest över att magen skulle bullas över byxkanten och att alla skulle se mina extra kilon. Idag satte jag på mig just tighta kläder å oj vad bra de satt. Tänkt va lite slit kan göra ;)

Annat som är bra idag är att solen skiner å att jag slutar tidigt idag! Känns som om att inget kan förstöra min dag idag!

Ha en bra dag dag! Och försök njuta av det bra i livet ;)

//Angelina

Av superkvinnor - 4 juni 2013 08:20

Igår var jag tillbaka på gymmet efter nästan en veckas frånvaro.
När Emelie kom till gymmet sa hon att det va längesen vi vägde å mätte mig. Ännu längre var det sen vi mätte hur mycket fett jag har på kroppen. Jag kände att jag fick lite panik av tanken eftersom de senaste två veckorna har bestått av alldeles för lite träning å alldeles för mycket mat och skit.

Vi började med vägningen å det gick ju bra. 61kg (-3kg sen jag började träna med Emelie). Måtten hade minskat på typ alla ställen utom midjan men är rätt smal där så det är inget jag bryr mig om. Så började hon klämma mitt fett med den där kalipern. Jag började hoppats att jag inte gått upp i fett. Nästan -2,5%!! Fan va glad jag blev. Och vad pushad jag känner mig att bli bättre :D

Efter det svettades jag rejält i gymmet. Emelie körde hårt med hela kroppen. Å sen när jag gick från gymmet va jag både trött och stolt! Yeey för mig!!

//Angelina

Av superkvinnor - 3 juni 2013 06:18

Hittade en notis i en tidning från Stadium! Facebook gör dig inte bara olycklig, får dig att känns dig otillräcklig utan gör dig även fet!
Nu är det 9 månader sen jag loggade ut från fejsan. Vet inte om det syns på
Vågen men jag har i alla fall fått mitt liv tillbaka! Jag slipper se vad folk äter till lunch eller vad dom gör! Nu förtiden måste man fysiskt höra av sig till mig och berätta sånt, o det gör folk! Har pratat med vänner som jag annars inte sagt ett riktigt ord till på 10 år!
Så välj smala livet- logga ut o stäng ditt fb konto! ;)

Presentation


Ibland är det svårt att hinna med allt som man vill hinna med. Man vill gärna ha ett bra jobb med en bra lön, men ändå vara en supermamma som hämtar barnen tidigt från skola/dagis, och orkar leka med dom och sedan laga en god och nyttig middag. Sist men i

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Många har en massa nyårslöften, men många bryter dom snabbt. Hur har det gått med dina?
 Håller dom fortfarande
 Höll en månad
 höll inte ens en dag
 hade inga nyårslöften

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards