Alla inlägg den 18 augusti 2012

Av superkvinnor - 18 augusti 2012 21:14

Jag har läst att man måste vardags motionera och att man inte kan träna ikapp det. Därför är det så viktigt att få in så mycket motion i vardagen som man kan. Om man bara försöker att göra det till en vana så kommer du snart inte tycka att det är så jobbigt.

Försök att i så ofta du kan gå istället för att ta bilen, bussen eller tåget. Eller varför inte cykeln. Nu när jag fyllde år i maj önskade jag mig en cykel, vilket jag också fick :D jag har sen dess cyklat så ofta jag kan. Jag cyklar varje dag till jobbet. Det är ca 1,5 mil fram och tillbaka till mitt jobb. En ganska bra bit, men inte för långt och tar ca 22min en väg. För mig som ofta jobbat 10-19 så vill jag gärna spendera min tid jag har med min familj och om jag då redan har fått in ca 45min cykling under dagen så tycker jag att det känns väldigt bra och jag kan njuta min tid hemma utan att känna att jag borde gå och träna. Dessutom så tar det för mig kortare tid att komma hem om jag cyklar än att jag måste vänta på en buss som sedan tar lika lång tid som det tar för mig att cykla.

Hur som helst är det viktigt att få till vardagsmotionen. Försök ta trapporna om det finns. Sitt inte och fika medans barnen leker, utan va med och lek. Dansa medans du städar och lagar mat.

Försök få till vardagsmotion som passar dig! För det är viktigt. Det gör att när sugen slår till och du inte har tillräckligt med viljestyrka att stå emot så kommer det inte göra så himla mycket för du rör dig så pass mycket iaf. Det ger dig dock inte tillåtelse att äta hela tiden bara för att du rör på dig :p

Så nu får DU en uppgift i helgen. Kom på några saker du kan ändra i vardagen för att röra dig mera! Lycka till ;)

//Angelina

Av superkvinnor - 18 augusti 2012 20:06

Vad motiverar mig?
Alltså, från allra första början va det de jag såg i spegeln som fick mig att börja träna. Jag började träna strax efter att jag fått mitt tredje barn, innan dess hade jag aldrig satt mon fot på gymmet.
Tidigare hade jag alltid sagt att träning är för töntar men eftersom jag inte alls tyckte om min kropp efter att ha fött tre barn så va det bara att gå till gymmet. I början va det tungt som satan o jag kände mig obekväm med att va klenast på hela gymmet o skämdes ihjäl där jag harvade runt med flugvikterna. Men efter ett par veckor gick det bättre o ganska snart syntes resultat och tävlingsmänniskan i mig vaknade. Och det är det som motiverar mig idag, resultaten! Både dom som syns när man ser sig i spegeln och resultaten att jag faktiskt blir starkare uthålligare och orkar mer!
Dessutom får man en riktig belönings kick när man tränar när man hållt på ett tag, när man är klar med sitt pass är man trött svettig och så jäkla nöjd och glad med sig själv och det är en riktigt skön känsla som jag nu mera älskar!
Dessutom har jag mindre ont i kroppen och framför allt mindre ont i ryggen nu för tiden vilket också sporrar mig att fortsätta. Jag har ett fysiskt tungt jobb (undersköterska inom äldreomsorgen) och att va mamma tar åxå på kroppen så träningen har verkligen gjort att jag orkar mer utan att få ont över allt!
Gymmet har också blivit ett ställe för mig att få ha lite egentid, en stund då jag verkligen får satsa på mig själv. Även om jag har uppsikt över mina barn som leker i rummet brevid och lillkotten som sover i vagnen, så försöker jag gå in i mig själv så mycket de bara går och fokusera på det jag gör, det har blivit som en avkoppling att träna och den lilla egen tiden behöver jag verkligen, ensamstående mamma som jag är. Det gör mig till en bättre och gladare mamma kan jag lova.
jag har ju dessutom haft turen att ha kunnat träna 2-3 dagar i veckan tillsammans med Angelina det här året och vi har verkligen pushat varandra.
Nu när hösten nalkas känner jag mig mer motiverad än någonsin att komma igång med styrketräningen ordentligt igen och jag ser fram emot nya grymma resultat rent viktmässigt! Det kommer vara riktigt gris jobbigt i början då jag nästintill bara kört cirkelträning den här sommaren men det motiverar mig bara mer för jag vet att jag KAN!
Vad motiverar er där ute att träna? Eller vilka ursäkter ser ni för att INTE träna? Dela med er av era bästa ursäkter för att slippa så ska vi se om jag o Angelina kan få er på andra tankar :)

Förresten, jag har kört 45 min cirkelträning på gymmet idag samt spenderat totalt 3,5 timmar i lekparken! Har ni rört på er idag? ;)

Av superkvinnor - 18 augusti 2012 19:41

Blås ditt barn i ansiktet för att få dom att svälja medicinen!

Har du svårt att få ditt barn att svälja ex. Penicillin? Blås dom försiktigt i ansiktet så sväljer dom av ren reflex.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Ibland är det svårt att hinna med allt som man vill hinna med. Man vill gärna ha ett bra jobb med en bra lön, men ändå vara en supermamma som hämtar barnen tidigt från skola/dagis, och orkar leka med dom och sedan laga en god och nyttig middag. Sist men i

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Många har en massa nyårslöften, men många bryter dom snabbt. Hur har det gått med dina?
 Håller dom fortfarande
 Höll en månad
 höll inte ens en dag
 hade inga nyårslöften

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards