Alla inlägg den 23 augusti 2012

Av superkvinnor - 23 augusti 2012 21:20

Börja träna är lätt, fortsätta träna är det svåra, säger dom i en reklam på
Tv och det är riktigt sant. I januari efter nyår och nu, i slutet av augusti när semestern är slut är gymmen över fulla av ambitiösa människor som ska bränna bort julmaten eller semester fläsket. I ungefär en månad brukar de va knök fullt, sen ebbar de ut och i mars/oktober är de nöstan bara de vanliga gymmråttorna som tränat där jääämt kvar- kanske har det tillkommit nån eller några nya som faktiskt FORTSATT träna! Så här kommer ett litet inlägg om att får röven ur soffan och faktiskt komma igång och att FORTSÄTTA träna för ett sundare och
mer välmående liv!

#1 du måste bestämma dig för att börja! Så sätt fart o bestäm dig! Och när du har bestämt dig sätter du fart på direkten. MEN gå inte ut för hårt, då blir det lätt så att dEt blir för jobbigt och du tröttnar. Känner du inte för att springa ner på det lokala gymmet så gå ut och ta en rask Power Walk och fundera vidare på ditt nya hälsosamma liv!

#2 bryta gamla dåliga vanor och skaffa nya sunda! Är inte helt lätt och det är en super dålig ide att klippa bort allt gott och roligt och bekvämt på en gång, en sak i taget nu! Byt ut minst en dålig vana mot en sund. När den nya vanan sitter så byter du ur en annan. Sakta men säkert helt enkelt.

#3 bestäm dig för vart du vill komma och vad du är beredd att offra för att nå dit. Har du som mål att bli fitnessmodell måste du så klart offra mer och anstränga dig hårdare medan om du "bara" vill gå ner lite i vikt och bli sundare och snyggare (vilket i mina ögon inte är så bara!) så behöver du kanske inte offra dig SÅ mycket! Det är alltså upp till dig vart du ska komma och hur du ska komma dit och hålla dig där!

#4 sist men inte minst- se till att du gör allt det här för din egen skull och att det verkligen är de här du vill. Tränar man för att nån annan gör det eller för att man ska duga åt nån annan kommer det snart åxå gå åt skogen. Träna och må bra för din EGEN skull!

Ett bra upplägg (tycker jag i alla fall) är att varva styrka med kondition, ungefär 3 pass av varje i veckan, samt göra skillnad på vardag/helg när det gäller maten. Detta kommer man långt på.
Utgår från dig själv, vad kan du förändra med din kost. Äter du 4 rostade mackor med ost och marmelad med oboy till på morgonen kanske de kan va en ide att lägga det som en smaskig lördags frukost och käka havregryns gröt på veckorna? Samma sak med fika godis chips osv, spar det till helgen! Men du kan inte sitta och tok äta fredag-söndag, unna dig med måtta nån dag i helgen.
Sen ut och konditions träna 3 ggr i veckan, promenader är lättast att börja med. Annars cykla simma jogga eller vad DU nu GILLAR!
Sen tycker jag att du dessutom kan lägga till några styrkepass i veckan. Hemma eller på gymmet. Det behöver inte ta lång tid och du kommer hitta tid. Eftersom du tränar för din egen skull så kommer du UNNA dig tid att träna. och när du väl tränar- inget fusk! Det är jätte osmart att låta bli att träna det som är jobbigt, för hur ska du då kunna bli starkare i just det som du är svagare i?
Gör du detta och fortsätter göra ett tag, kommer du snabbt se resultat! Och när resultaten kommer, kommer du inte vilja sluta, för du vill ju inte tappa dina resultat, du vill ju frammot! Då lägger du i nästa växel och avancerar din träning! Du KAN om du VILL!! Så frågan är bara, vad vill du??

Av superkvinnor - 23 augusti 2012 20:09

Idag har jag tränat hemma. Sambon är duktig å springer bellmanstaffetten å jag va ensam hemma med Ebba så då kan man inte gå till nått gym utan får göra det bästa av situationen.

Så här såg mitt pass ut idag:

8 x 30 sekunder axelpress (med 2kg hantlar)
8 x 30 sekunder bicepscurl (med 2kg hantlar)
8 x 20 sekunder rygg (typ rodd med gummiband)
8 x 20 sekunder rygglyft
8 x 20 sekunder benböj
8 x 20 sekunder superman
8 x 20 sekunder kissande hunden
8 x 20 sekunder benlyft (mage)

Sammanlagt blev passet 24min men det är ju bara effektiv tid. Känns skönt att kört ett litet pass på kvällen. Nu kan jag sitta i soffan någon timme utan att känna mig dålig..

//Angelina

Av superkvinnor - 23 augusti 2012 17:06

Gör fajitas istället. Kyckling med fajitaskrydda, sallad, gräddfil och tortillabröd. Kanske lite kryddstarkt för de små men kan va ett alternativ till oss vuxna ;)

Av superkvinnor - 23 augusti 2012 07:51

Sov i "pojkväns kalsonger"!

Hur skönt som helst att sova i kalsonger. Antingen snor du din mans/sambos/pojkväns eller så köper du ett par egna. Det även ett bra sätt att lufta fittan/muffen/musen (vad du nu vill kalla den) ifall du inte gillar att sova naken..

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Ibland är det svårt att hinna med allt som man vill hinna med. Man vill gärna ha ett bra jobb med en bra lön, men ändå vara en supermamma som hämtar barnen tidigt från skola/dagis, och orkar leka med dom och sedan laga en god och nyttig middag. Sist men i

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Många har en massa nyårslöften, men många bryter dom snabbt. Hur har det gått med dina?
 Håller dom fortfarande
 Höll en månad
 höll inte ens en dag
 hade inga nyårslöften

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards