Alla inlägg den 25 januari 2013

Av superkvinnor - 25 januari 2013 17:38

Idag tog vi longtailbåten till Pod Island! Det är en liten ö strax utanför aoNang där sanden är kritvit o vattnet turkost!
Helt underbart! Vi solade o slappade o badade i det kristall klara vattnet!
Det fanns en liten bar som serverade lite mat men vi köpte lunch på mat-båten som la till vid stranden o sålde både glass, den asa goda thai-maten o dricka :)
Idag har jag sett en manet- fast jag trodde först att de va en genomskinlig bläckfisk för den hade lika dana supproppar på tentaklerna. Annars har det tack o lov varit manet fritt så man har kunnat bada överallt där vi har varit. Isolde simmar hundsim med sina puffar både i poolen o i havet o hoppar från poolkanten o det gör henne inget alls om hon kommer lite under ytan utan simmar fort till kanten o hoppar igen :)
Sen har jag- trot om ni vill- sett en HAJ åxå! Fast det fick jag förklarat för mig efteråt nör jag klivit ur vattnet tack o lov annars hade jag väl dött! Jag är INTE så modig! O ja de va så klart en väldigt liten haj som inte åt turistande svenskar!
Kl 15 tog vi båten hem igen o avslutade dagen med att hänga hos tiktik i hydda nr 18 på stranden.
Jag tog massage o den här gången va det en kille som masserade mig o han hade viss förkärlek till mina bröst!? Kan säga att just tuttarna vart väl omhändertagna!
Jag är ju så jäkla tjickling åxå höll på att dö då han envisades att massera in i mina armhålår! Annars va de en jäkligt skön helkropps massage:)

Nu på kvällen lagade vi korv o nudlar åt Isolde på hotellrummet då hon verkar ha tröttnat på kyckling. Vi värmde allt ihop i vattenkokaren. Snabbt smidigt o ungen käkade som en häst! Där har ni ett resetips alla föräldrar med korvätande barn! Korv fanns att köpa på 7 eleven!

Sen gick vi ut o skulle ner till vårat favorit cykelstånd som serverar en jäkla massa mat (asa god thaimat) i plastpåsar direkt från mopden men idag fanns det inte en kotte där de brukar stå? :( hoppas de hinner komma tillbaka innan vi åker hem för de har så god mat o det är så mysigt o en massa massa folk brukar de va där :)

Nu ska jag läsa bok o sen sova. I morgon blir det nog nåra timmar på Raily o sen ska vi in till krabi stad o kolla runt, det är nattmarknad som jag vill se o sen shopping så klart!
Hej från paradiset! / Idige

Av superkvinnor - 25 januari 2013 08:44

Som förälder hamnar ens barn säkert nån gång i ritafasen. Men det är ju inte bara barnen som vill rita själv utan dom vill ju att man ska va med å rita. Större barn brukar säga vad man ska rita, vilket kan va svårt. Ebba som inte kan säga så många ord får fram bomma (blomma) Pippi (fågel) hiiiiii (häst) så det är typ det jag ritar. Kan ju inte precis påstå att jag är så bra på att rita men hon blir ju glad och det är ju huvudsaken.
Sen har vi det här med att äta kritorna :/ tydligen är dom väldigt goda och det verkar ibland som att äta dom är roligare än själva ritandet :p det blir tjat tjat tjat om att hon inte får ha dom i munnen tills vi både tröttnar på att rita och plockar undan kritorna för att en stund senare ta fram dom igen.
Vi har oxå en sån där tavla som man kan rita på men sudda ut allt så fort man vill. Den är mer poppis hos mig eftersom det inte finns några kritor eller färg som man kan stoppa i munnen ;)

Fast en tanke vore ju att hon kunde få äta upp alla kritor för då får hon ju i sig nått iaf :p min lilla matvägrare <3

//Angelina

Av superkvinnor - 25 januari 2013 02:26

Hej Svedala!
Efter en vecka har jag äntligen olat engagerat mig i wifi't, som för övrigt går jäkligt sakta så jag kanske ändå inte kommer blogga så mycket den här sista veckan heller.

Det här landet är UNDERBART!
32 (?) varmt i skuggan, 27 i havet sol sol sol, otroligt fascinerande o vacker natur, ASA-god mat o billig shopping!

Kan säga att resan gick kanon! Isolde somnade innan planet ens lyft o sov tills de serverade frukost 3 timmar innan landning (då käkade hon upp hela min omelett ha ha o min macka ;)
Väl framme har det åxå gått bra att ha med sig litet barn. Däremot är hon ju som hon är med maten, ända fram till igår har hon ätit bra o vräkt i sig fried rice whith chicken o padthai men igår
Kom en liten matvägran. Men det läste sig med lite vätskeersättning o en pizza sent på kvällen!

Nästan hela den här här veckan har vi spenderat på aoNang stranden som ligger precis tvärs över gatan. Den är ingen fin strand för att va har i Thailand men om jag jämför med mina andra resor så är den som stranden i Bulgarien. Bättre än den i Turkiet. Helt ok alltså. Längre ner på stranden finns det stolar i skuggan där
Man kan slappa, äta frukt o ta nåt att dricka, massage-hyddorna står på rad o slåss om att få ta hand om dig :) en timmes underbart knådande över hela kroppen kostar 50 svenska kronor alltså kan man unna sig detta typ hela tiden!

Allra längst ner på stranden bor aporna, Isoldes nya favorit ställe! Hon älskar de här djuren (o jag är livrädd, de kan bitas jävligt hårt) o hon är lite arg på mig att hon inte får klappa eller mata dom.
Men vi går dit en gång om dan minst o tittar på dom :)
Jag har sett mer apor den här resan än alla mina samlade djurparks besök genom hela livet tror jag!

I förrgår tog vi longtailbåten till Railybeach, det är åxå en fast lands strand som ligger jätte nära. Den stranden va mycket mycket finare än den här o vattnet alldeles klart:)
Åka båt (som dessutom låter jäääävligt mycket) va inte heller nåt problem med Isolde. Hon va lite arg på flytvästen först men det gick snabbt över.
På Raily solade vi o badade o gick sen o kollade på dimond cave. Hittade en massa apor till Isoldes förtjusning :) det kom ett jäkla ösregn men som tur va så kunde vi ta skydd under en grott- formation i berget, som sagt naturen här är fascinerande. Efter 5 mins ösregn va det åter sol igen!

Veckar kl har just ringt (som vanligt ställer vi kl på semestern annars missar vi frukosten!!) idag ska vi nog ta longtailbåten till Pod Island. Det ska va en utav de vackraste öarna o finaste stranden i hela världen!
Så ha det bra där hemma i Svedala :)

Presentation


Ibland är det svårt att hinna med allt som man vill hinna med. Man vill gärna ha ett bra jobb med en bra lön, men ändå vara en supermamma som hämtar barnen tidigt från skola/dagis, och orkar leka med dom och sedan laga en god och nyttig middag. Sist men i

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Många har en massa nyårslöften, men många bryter dom snabbt. Hur har det gått med dina?
 Håller dom fortfarande
 Höll en månad
 höll inte ens en dag
 hade inga nyårslöften

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards