Alla inlägg under januari 2013

Av superkvinnor - 25 januari 2013 08:44

Som förälder hamnar ens barn säkert nån gång i ritafasen. Men det är ju inte bara barnen som vill rita själv utan dom vill ju att man ska va med å rita. Större barn brukar säga vad man ska rita, vilket kan va svårt. Ebba som inte kan säga så många ord får fram bomma (blomma) Pippi (fågel) hiiiiii (häst) så det är typ det jag ritar. Kan ju inte precis påstå att jag är så bra på att rita men hon blir ju glad och det är ju huvudsaken.
Sen har vi det här med att äta kritorna :/ tydligen är dom väldigt goda och det verkar ibland som att äta dom är roligare än själva ritandet :p det blir tjat tjat tjat om att hon inte får ha dom i munnen tills vi både tröttnar på att rita och plockar undan kritorna för att en stund senare ta fram dom igen.
Vi har oxå en sån där tavla som man kan rita på men sudda ut allt så fort man vill. Den är mer poppis hos mig eftersom det inte finns några kritor eller färg som man kan stoppa i munnen ;)

Fast en tanke vore ju att hon kunde få äta upp alla kritor för då får hon ju i sig nått iaf :p min lilla matvägrare <3

//Angelina

Av superkvinnor - 25 januari 2013 02:26

Hej Svedala!
Efter en vecka har jag äntligen olat engagerat mig i wifi't, som för övrigt går jäkligt sakta så jag kanske ändå inte kommer blogga så mycket den här sista veckan heller.

Det här landet är UNDERBART!
32 (?) varmt i skuggan, 27 i havet sol sol sol, otroligt fascinerande o vacker natur, ASA-god mat o billig shopping!

Kan säga att resan gick kanon! Isolde somnade innan planet ens lyft o sov tills de serverade frukost 3 timmar innan landning (då käkade hon upp hela min omelett ha ha o min macka ;)
Väl framme har det åxå gått bra att ha med sig litet barn. Däremot är hon ju som hon är med maten, ända fram till igår har hon ätit bra o vräkt i sig fried rice whith chicken o padthai men igår
Kom en liten matvägran. Men det läste sig med lite vätskeersättning o en pizza sent på kvällen!

Nästan hela den här här veckan har vi spenderat på aoNang stranden som ligger precis tvärs över gatan. Den är ingen fin strand för att va har i Thailand men om jag jämför med mina andra resor så är den som stranden i Bulgarien. Bättre än den i Turkiet. Helt ok alltså. Längre ner på stranden finns det stolar i skuggan där
Man kan slappa, äta frukt o ta nåt att dricka, massage-hyddorna står på rad o slåss om att få ta hand om dig :) en timmes underbart knådande över hela kroppen kostar 50 svenska kronor alltså kan man unna sig detta typ hela tiden!

Allra längst ner på stranden bor aporna, Isoldes nya favorit ställe! Hon älskar de här djuren (o jag är livrädd, de kan bitas jävligt hårt) o hon är lite arg på mig att hon inte får klappa eller mata dom.
Men vi går dit en gång om dan minst o tittar på dom :)
Jag har sett mer apor den här resan än alla mina samlade djurparks besök genom hela livet tror jag!

I förrgår tog vi longtailbåten till Railybeach, det är åxå en fast lands strand som ligger jätte nära. Den stranden va mycket mycket finare än den här o vattnet alldeles klart:)
Åka båt (som dessutom låter jäääävligt mycket) va inte heller nåt problem med Isolde. Hon va lite arg på flytvästen först men det gick snabbt över.
På Raily solade vi o badade o gick sen o kollade på dimond cave. Hittade en massa apor till Isoldes förtjusning :) det kom ett jäkla ösregn men som tur va så kunde vi ta skydd under en grott- formation i berget, som sagt naturen här är fascinerande. Efter 5 mins ösregn va det åter sol igen!

Veckar kl har just ringt (som vanligt ställer vi kl på semestern annars missar vi frukosten!!) idag ska vi nog ta longtailbåten till Pod Island. Det ska va en utav de vackraste öarna o finaste stranden i hela världen!
Så ha det bra där hemma i Svedala :)

Av superkvinnor - 24 januari 2013 12:58

Ofta ser man inte sig själv som andra ser en utan man har en bild i huvudet som man liksom håller fast vid. Många märker inte att deras kropp förändras utan dom lever kvar i vad som har varit. En del går upp i vikt och tror fortfarande att dom är smala, medans en som varit överviktig har svårt att förstå att dom har gått ner i vikt.

Jag tror att det kan vara bra att inte gå så mycket på vikten hela tiden utan mät dina mått. Se vad som händer med kroppen när du börjar träna. Be någon ta kort på dig lite då och då så du ser hur kroppen förändras.

Själv brukar jag bli lite besviken ibland när jag verkligen tittar mig i spegeln för att jag inte ser ut som jag gjorde när jag var yngre, men samtidigt borde jag inse att kroppen förändras men att jag har gjort framsteg ändå. Ett tag i mitt liv mådde jag inte så bra och vägde lite för mycket enligt mig själv. När jag ser bilder från det och bilder från nu så fattar jag inte hur jag kunde låta det gå så långt, men jag vart helt enkelt hemmablind. Jag levde i för stora mjukisbyxor och insåg inte att jag gick upp förrän jag vägde 15kg mer.

Omgivningen och de omkring dig tiger ofta om saken då det är ett känsligt ämne, men om nån hade sagt nått så hade jag kanske tänkt till lite tidigare.

MEN HUR SÄGER MAN TILL NÅN ATT DU HAR BLIVIT STÖRRE?!

Det är ju som sagt ett känsligt ämne. Man kan ju inte säga: fan va tjock du blivit på sistone. För då kommer du definitivt såra den personen. Om det är någon nära dig så kan du ju alltid föreslå aktiviteter där man rör på sig mycket eller försök få in nyttigare mat på matlistan. Be din vän att börja träna med dig.

Men det är inte bara andras ansvar att få dig att inse hur du har förändrats. Du måste försöka se dig själv utifrån. När du verkligen ser dig själv kan du börja göra förändringar, innan dess lever du i "varför ska jag ändra mig när allting är som det brukar" världen. Tänk på det ;)

//Angelina

Av superkvinnor - 23 januari 2013 22:02

Igår så lovade jag bra rumpövningar. Tänkte lägga upp det redan igår efter träningen, men det blev ingen träning och inget inlägg heller. Under en tid nu så har mitt liv bestått av mycket undanflykter och ursäkter till både det ena och det andra. Anledningen till det är min spiral jag har. När man jämt är svullen, sugen och grinig så är det svårt att ge det där lilla extra. Man ger upp alldeles för lätt. Men nästa vecka ska jag till gynekologen och då försvinner den förhoppningsvis. Nog skrivet om det. Nu blir det rumpövningar!

Det finns ju mängder av övningar som tränar rumpan, men vissa tar ju mer än andra. Själv om jag vill träna rumpa och ben så finns det ju en övning som tar väldigt mycket. Denna övningen kräver en skivstång och vikter. Dessutom behöver jag gärna nån (Idige) som passar. Ta skivstången på nacken och fokusera blicken uppåt på väggen eller i taket. Sen gör du knäböj tills du dööör :p se till att knäna och tårna går åt samma håll (utåt ej inåt).

En annan övning är kissande hunden. Det är precis som det låter. Du står på alla fyra och lyfter ena benet som om du skulle kissa. Gör 12-15 rep och sen byter du ben. Om du tycker du det är för lätt så kan du ju köpa såna vikter man sätter på benen eller ta ett motståndsband.

Utfall är en annan bra övning. Du kan göra både vanliga där du tar ett steg rakt fram eller så gör du sidoutfall där du tar steg åt sidan istället. Håll i vikter om det är för lätt.

Är du på gymmet finns det ju maskiner du kan använda oxå. En är en övning där man sitter ner och tar benen mot plattor som man ska pressa utåt (sära på benen). Jävlar vad det bränner i rumpan efter några reps :/
En del gym har en maskin man står i och sätter en grej mot benets baksida och sparkar bakåt. Typ åsnespark. Denna övning kan du ju göra utan maskin, men med maskin är det lättare att lägga till vikter, vilket gör övningen mer effektiv.
Kör benpressen oxå. Den tar fin fint ;)

Det finns ju mängder av övningar för att muskler. Själv när jag styrketränar så försöker jag satsa på en eller två muskelgrupper. Kör stenhårt på det! Du kommer känna att det händer mer med kroppen då än om du kör ett "allpass" där du försöker hinna med alla muskelgrupper. Planera din vecka så du ser hur mycket tid du har att lägga ner på träningen. Planering är A och Ö när det gäller kost och träning och om man tror att det löser sig ändå så brukar det inte bli av eller så slutar det med att du köper snabbmat till middag.

Lycka till med era rumpor ;)

//Angelina

Av superkvinnor - 22 januari 2013 14:52

Idag har jag varit och hälsat på min syssling (låtsas syster) Jenny på sjukhuset, där hon ligger med sina två pyttesmå bebisar Tuva och Saga. Hennes kille Robin va där oxå så honom får jag inte glömma bort ;)

När jag kom in i deras rum och fick se dom så kunde jag knappt förstå att det var riktiga bebisar som låg där. Så små att det känns overkligt! Men ändå så har dom växt väldigt mycket sen som föddes ca en månad sen.

Först fick jag hålla i Saga som är den "största" och trots att hon inte ens väger 2kg så fick jag lite kramp i armen. Man glömmer så fort hur det är att ha såna små och att man kan slappna av lite fast dom är i ens famn. Senare fick jag hålla båda två samtidigt och dom fick hur lätt som helst plats på mitt bröst. Så sjukt overkligt känns det. Och som alla mammor vet så blir man ju bebissugen igen ;) man vill ju bara sitta å titta och sniffa på dom hur länge som helst..

Jag måste åka och hälsa på snart igen! Nästa vecka ska dom få komma hem och då ska nog jag å Ebba åka å hälsa på dom och Theo (jennys och Robins son). Nu kanske Ebba är så pass stor att Theo å hon kan leka ;)

Nu är jag på väg hem till min "stora" tjej. Vi ska mysa och busa några timmar innan jag ska sticka och träna lite. Om jag orkar så ska jag lägga upp några rumpövningar efter det, men det kan bli imorgon oxå :p

//Angelina

Av superkvinnor - 22 januari 2013 14:52

Idag har jag varit och hälsat på min syssling (låtsas syster) Jenny på sjukhuset, där hon ligger med sina två pyttesmå bebisar Tuva och Saga. Hennes kille Robin va där oxå så honom får jag inte glömma bort ;)

När jag kom in i deras rum och fick se dom så kunde jag knappt förstå att det var riktiga bebisar som låg där. Så små att det känns overkligt! Men ändå så har dom växt väldigt mycket sen som föddes ca en månad sen.

Först fick jag hålla i Saga som är den "största" och trots att hon inte ens väger 2kg så fick jag lite kramp i armen. Man glömmer så fort hur det är att ha såna små och att man kan slappna av lite fast dom är i ens famn. Senare fick jag hålla båda två samtidigt och dom fick hur lätt som helst plats på mitt bröst. Så sjukt overkligt känns det. Och som alla mammor vet så blir man ju bebissugen igen ;) man vill ju bara sitta å titta och sniffa på dom hur länge som helst..

Jag måste åka och hälsa på snart igen! Nästa vecka ska dom få komma hem och då ska nog jag å Ebba åka å hälsa på dom och Theo (jennys och Robins son). Nu kanske Ebba är så pass stor att Theo å hon kan leka ;)

Nu är jag på väg hem till min "stora" tjej. Vi ska mysa och busa några timmar innan jag ska sticka och träna lite. Om jag orkar så ska jag lägga upp några rumpövningar efter det, men det kan bli imorgon oxå :p

//Angelina

Av superkvinnor - 21 januari 2013 09:17

Ibland har man så mycket motivation och energi så man knappt vet vart man ska göra av den. Ibland verkar både vara som bortblåsta och allt känns bara blä.

Igår va det en alldeles för lugn dag på jobbet och dagen gick sååå långsamt, vilket gör mig otroligt trött. När jag kom hem va det mat som gällde å sen va det mys i soffan med Ebbis som va supertrött. Det gjorde inte saken bättre. När Ebba sen gick å la sig orkade jag inte göra nånting av det jag tänkt = träna och göra min inspirationsaffisch. Istället blev cola och några chips som fanns kvar till Hollywood fruarna. Klockan halv nio gick jag upp å la mig i sängen. Fast först fick jag lite massage av Tobbe <3

Imorse vid fem låg jag i sängen å lyssnade på Tobbe som höll på där nere och Ebba som höll på å prata i sin säng. Jag låg å tänkte att snälla Tobbe kan du göra välling så Ebba förhoppningsvis somnar om. Det gjorde han och Ebba sov vidare till sju.

Det gick med sega steg till dagis och ändå så kände jag mig varm och trött. Nu sitter jag på bussen och känner mig som jag har gått in i en vägg av energibrist. Vi får hoppas att det går över och att det finns mycket att göra på jobbet.

Hoppas ni är mer fyllda av energi än vad jag är!

//Angelina

Av superkvinnor - 19 januari 2013 20:13

Förut idag sa jag att jag skulle träna på kvällen och flera tänkte säkert att jag inte skulle göra, men det gjorde jag. Trots jättegod middag med efterrätt hos svärmor så lyckades jag få till ett hemmapass. Jag körde tabata appen så alltså blev det 20 sekunder gånger 8.

Det blev:
Axelpress med hantlar
Benlyft (mage)
Biceps med hantlar
Rodd med gummiband
Sido benlyft
Pulserande sidoplanka
Höftlyft med motståndsband
Benlyft sneda
"Bilringsövning" med hantellyft vid sidan av kroppen

Totalt blev det 24 min effektiv träning. Inte illa för lite lördagskvällsträning ;)

//Angelina

Presentation


Ibland är det svårt att hinna med allt som man vill hinna med. Man vill gärna ha ett bra jobb med en bra lön, men ändå vara en supermamma som hämtar barnen tidigt från skola/dagis, och orkar leka med dom och sedan laga en god och nyttig middag. Sist men i

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Många har en massa nyårslöften, men många bryter dom snabbt. Hur har det gått med dina?
 Håller dom fortfarande
 Höll en månad
 höll inte ens en dag
 hade inga nyårslöften

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards