Alla inlägg under januari 2013

Av superkvinnor - 14 januari 2013 20:24

Idag har inte motivationen varit på topp. Jag har varit ledig och ändå kunde jag inte masa mig iväg till gymmet. Tänkte att jag skulle köra lite hemmaträning på dagen, men orken och motivationen var som bortblåst.

Försökte få motivation genom att mäta mig och inse att min kropp inte är där den ska vara. Trots att måtten va alldeles för höga så kunde jag inte röra på mitt arsle. Istället blev det fika både hos svärmor och hos Idige. Hade dock glömt äta lunch så pannkakstårtan hos svärmor fick räknas lite som det :p

Nu när vi kom hem från Elins kalas hos Idige så gick jag upp å bytte om så fort jag kunde så jag inte skulle kunna slappa till i soffan.

Det blev kanske inte så mycket träning som jag ville, men det bränner i lår och rumpa så nått bra måste jag ha gjort. Körde med tabata appen som kör 8x20s på varje grej jag gjorde. Sjukt effektivt! Man behöver inte ha mycket tid för att ändå få till ett bra pass. Men man måste göra det!

Nu sitter jag välförtjänt i soffan ;)

//Angelina

Av superkvinnor - 14 januari 2013 12:53

 


Som många redan vet så älskar jag musik och just nu är det denna låt som spelas varmt: Avicii feat Nicky Romero - I could be the one. När man hör vissa låtar så fastnar dom bara. Det kan vara texten eller melodin/beatet. De bästa låtarna har ju både och. En text som får en att känna något och en melodi/ ett beat som gör att man inte kan sitta still.


Just nu så är den här låten exakt vad jag behöver för den gör mig glad. Den här bitterfittan behöver nog lite glädje i vardagen just nu. Dålig sömn och pms är sällan en bra kombo =p hehe.


Här är texten till låten iaf:


Do you think about me when you're all alone

The things we used to do, we used to be

I could be the one to make you feel that way

I could be the one to set you free


Do you think about me when the crowd is gone

It used to be so easy you and I

I could be the one to make you feel that way

I could be the one to set you free


When you need a way to beat the pressure down

When you need to find a way to breathe

I could be the one to make you feel that way

I could be the one to set you free


If you never see me when the crowd is gone

Used to be so easy can't you see

I could be the one to make you feel that way

I could be the one to set you free



När jag var yngre brukade jag lyssna om och om igen på låtar jag gillade och skriva ner texterna. Nu finns det ju betydligt enklare sätt att få texten man vill ha. Det kallas google =p haha.


Vilka låtar gör dig glad?!


//Angelina





Av superkvinnor - 13 januari 2013 17:44

När jag sover dåligt eller har nån/nått som stör min sömn så blir mitt humör sällan på topp. Jag blir lättare irriterad, känslosam och grinig.

I flera nätter har Ebba sovit riktigt dåligt och velat ha välling flera gånger per natt och inatt va inget undantag. Eftersom jag skulle jobba idag så tog Tobbe hand om Ebba, men det betyder inte att jag inte vaknar varje gång hon gråter eller gnäller.

Idag hade vi inventering på jobbet och det tar mycket energi. När jag kommer hem så är Ebba glad och sprallig och har ätit bra hela dagen. Men sen när hon ska äta middag så passar inget å hon är grinig och ska bara vara hos mig. Trots att jag presenterar en massa olika rätter så duger inget åt lilla fröken. Frustrationen växer inom mig å jag får ångest över natten som kommer bli som de senaste dagarna med för lite sömn. JAG VILL INTE GÅ UPP TUSEN GÅNGER INATT!! Varför äter hon inte så hon kan vara nöjd inatt?!

Min hjärna går snabbt in på min tycka synd om mig själv sida och vill då ha saker för att trösta mig själv. Helst lite chips. Och cola! På nått sätt känns det som om jag kommer må bättre om jag trycker i mig lite skit!

Nu sitter jag iaf i soffan och surar och känner mig bajs :p hoppas ni har en bättre söndagskväll än mig.

//Angelina

Av superkvinnor - 12 januari 2013 16:18

Idag drog jag å Tobbe till gymmet och jag bestämde direkt att det var armarna jag skulle satsa på. Tobbe hängde på.

Tre övningar bröst, tre triceps och tre biceps. Vi körde på riktigt bra idag! Nu när jag skulle dra vagnen så kände jag hur armarna skakade. Ett bra tecken på att man tagit i bra ;)

Har ni tränat nått den här veckan?! Om ni har det så superbra! :D

//Angelina

Av superkvinnor - 11 januari 2013 10:15

Igår när jag å Tobbe skulle gå å sova (ca 22.00) så vaknade Ebba upp och var väldigt ledsen. Hon brukar ju vakna nån/några gånger per natt å då brukar man antingen ge henne nappen eller som de senaste nätterna ge henne välling. Hon brukar tydligt visa att hon inte vill ha nappen utan välling genom att kasta iväg nappen :p hehe. Men igår verkade hon inte vilja ha välling å hon va inte nöjd med nappen. Hon hade dreglat en del under dagen och är snorig vilket ofta betyder tänder så hon fick lite Alvedon och fick ligga mellan mig å Tobbe. Vanligtvis brukar hon inte få det då hon tror att man kan leka om man är i vår säng, men när det är så här så måste man göra undantag. Hon somnade fort precis som Tobbe, men jag kunde inte sova pga hennes sparkande och armar som flaxar hela tiden. När klockan var närmare två så ville hon ha välling, vilket hon fick å sen la vi henne i hennes säng och hon somnade fort om igen. Halv sex började hon igen och hon fick åter igen komma in till oss. Den här gången somnade hon inte om riktigt utan låg å små gnällde/grät i sömnen och det enda som verkade få henne lugn va att dra ett finger fram å tillbaka på hennes rygg. Hon sov men hur skulle jag kunna göra det när jag inte fick sluta röra på mig. Efter ett långt tag så somnade jag igen, men lite då å då fick jag trösta henne. Klockan ringde halv åtta men då tok sov hon och eftersom jag bara ska jobba extra idag för att för inventera så kunde vi fortsätta sova tills hon vaknade en timme senare.

Natten kändes sååå lång och nu är jag väldigt trött *jäsp*
Hoppas ni fått sova ;)

//Angelina

Av superkvinnor - 10 januari 2013 19:27

Sluta jämföra dig med andra!

Alla kan inte se likadana ut eller va lika starka. Jämför dig med dig själv. Om du vägde 100kg men nu väger 70kg så har du kämpat och gjort förändringar i ditt liv och du borde vara stolt över det. Skit samma om du inte är xs och väger 50kg. Om din vän kan ta 100kg i bänkpress så betyder inte att dina kilon är dåliga för att det är mindre. Se endast till dig och dina framgångar. Visst kan man ha förebilder, men om du förväntar dig att vara/se ut exakt som den personen så kommer du bli besviken. Va det bästa du kan vara! :D

Av superkvinnor - 10 januari 2013 09:22

Jag har säkert skrivit lite om det här förut, men ibland måste man ta upp saker flera gånger.

Musik för mig är väldigt viktigt. Jag lyssnar mestadels när jag åker till och från jobbet eller om jag tränar själv. Hemma kan det oxå hända att jag å Ebba sätter på musik och dansar. Även Ebba älskar musik. På dagis pekar hon ofta på radion och vill att fröknarna ska sätta på musik så hon kan dansa. Hon dansar till nästan allt.

Musik kan göra mycket för humöret. Om jag är trött och lite nere så brukar det hjälpa att lyssna på typ partymusik ;) men om jag vill fortsätta va lite ledsen eller så en stund eller bara vill slappna av så blir det mer lugn och sorglig musik. Sen har vi musik som passar bättre när man tränar. För mig passa lite rockiga låtar till styrketräning och house och techno mer till cardio (typ löpbandet eller cykel).

Musik kan få dig att känna vissa känslor eller få dig att framkalla bilder eller minnen i huvudet.

Så gör som mig och gör flera spellistor som passar till olika humör eller "sysslor".

//Angelina

Av superkvinnor - 9 januari 2013 21:22

Läste nyss i en tidning om forskare från university college London som nyligen upptäckt att personer som ägnar sig åt så pass lite som 2,5 timmes lättare motion i veckan löper betydligt mindre risk att drabbas av hjärtproblem jämfört med dom som inte motionerar alls.

Så ut och rör på er lite så minskar ni era risker ;)

Dessutom så har jag läst att om du sitter ner så minskar kaloriförbrukningen avsevärt och efter en timme så går den ner så pass mycket så man skulle nästan kunna säga att det blir som när man sover, dvs att kroppen går in i viloläge för att spara på energin. Så försök få in mycket vardagsmotion i ditt liv. Det kan göra stor skillnad.

Lite kan göra så mycket när det gäller din kropp. 2 nya goda vanor kan göra dominoeffekt på ditt liv. Så tänk inte att det inte spelar nån roll för det är bara en liten grej en gång. En gång här å en gång där blir tillslut en massa grejer ;)

//Angelina

Presentation


Ibland är det svårt att hinna med allt som man vill hinna med. Man vill gärna ha ett bra jobb med en bra lön, men ändå vara en supermamma som hämtar barnen tidigt från skola/dagis, och orkar leka med dom och sedan laga en god och nyttig middag. Sist men i

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Många har en massa nyårslöften, men många bryter dom snabbt. Hur har det gått med dina?
 Håller dom fortfarande
 Höll en månad
 höll inte ens en dag
 hade inga nyårslöften

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards