Alla inlägg under januari 2013

Av superkvinnor - 8 januari 2013 21:15

Dagens första träningspass bestod av en pulka och en liten underbar flicka och en massa snö under pulkan med den lilla flickan. Jag hade nämligen tittat ut och tänkte att pulka var det bästa alternativet för att transportera Ebba till dagis. Det jag inte hade räknat med att all snö som packades under och det kändes tyngre och tyngre för varje steg. Dessutom hade jag fortfarande träningsvärk i armarna och dom kändes verkligen.

Mitt andra pass var ett riktigt pass på gymmet. Ett 25 minuters cirkelpass. Jag hade till och med dragit med mig Idige som svor lite åt mig när hon såg vad vi skulle göra ;) hehe.

Mitt tredje pass var ett pass precis efter cirkelträningen och va box mix. Lite mer som pensionärs gympa som Idige kallade det :p ja man står i en sal med en massa andra människor och gör de rörelser som visas. Fast här med lite mer boxnings inspirerade rörelser. Idige klara det galant och jag tror nog hon hade lite roligt ;)

Så det var all träning för idag. Nu ska jag jobba 10-19 två dagar i rad så då kommer det nog inte bli nån träning, men på fredag är ett box pass inbokat igen. Nu ska den här mamman bli fit är det tänkt!

Ha det bra där ute!
//Angie

Av superkvinnor - 7 januari 2013 09:29

Igår kväll somnade jag snabbt av utmattning efter träningspasset, men runt halv fyra så vaknade Ebba och ville inte somna om för än hon fått välling. Så då var det bara att gå ner å värma lite välling. Efter det kunde jag inte somna om. Låg å vände å vred på mig och tankarna flög runt i huvudet. Tankar jag inte behövde tänka på egentligen. Som att Tobbe hade bokat in möte med en kund när jag redan bokat in ett träningspass eller hur Ebba skulle reagera när jag lämna henne på dagis (förskola) för första gången på tre veckor. Sen efter en stund kände jag mig hungrig, men jag vägrade gå upp och äta mitt i natten. Det gör jag bara inte!

På morgonen vaknade jag en stund innan klockan ringde av nån sorts magknip och trodde det va hunger, men den gick inte över fast jag åt ordentlig frukost. Då tänkte jag att det var oron över Ebba som snart skulle lämnas på dagis, men känslan är kvar fortfarande fast jag sitter på bussen och lämningen gick superbra. Så varför känner jag mig fortfarande orolig?! Eller vad det nu är.. Kanske är det lite jobbnervositet efter att va hemma så länge. Vem vet. Den som lever får se helt enkelt :p

Hoppas ni får en bra måndag! ;)
//Angelina

Av superkvinnor - 6 januari 2013 20:57

Idag var jag på ytterligare ett nytt pass. Box. "Riktig" box med handskar och mitsar. Det var sjukt jobbigt, men väldigt roligt och tiden gick väldigt fort. En timme flög förbi. Nu när jag sitter här och skriver på min mobil så skakar mina armar. Krafterna är helt slut!

Vi körde raka, krokar, uppercuts, armbåge, sparkar mm. När vi skulle göra en övning med först två raka, två armbågar och sen två armhävningar ville jag dö. Direkt efter gick vi över till hammarslag, efter det nått sorts raka armar och slå ut på mitsarna med baksidan av handen och efter det slag bakom ryggen. Jag trodde inte jag skulle kunna hålla upp armarna efter det men jag kämpade passet ut. Jag blir så sjukt stolt över mig själv! :D

Har redan bokat in nästa boxpass men imorgon kanske jag kommer ångra mig när jag inte kan röra mina armar :p hehe

//Angelina

Av superkvinnor - 5 januari 2013 16:57

Det här med tålamod, varför verkar det bara finnas ett visst mått av det? O varför i helvete tar det alltid slut- när man behöver det som bäst??!
Mitt mått av tålamod började sina när jag fyllde 26 o vid min 27:e födelsedag hade min stubin förvandlats frånnårs 100 km lång till obefintlig. I 27 års tid har jag haft en ängels tålamod, nu är det som bortblåst!
Jag orkar helt enkelt inte längre med en massa trams längre?!

Jag har ett väldigt tålamods krävande jobb. Jag jobbar med att ta hand om och vårda äldre. Jag älskar mitt jobb o mina tanter, men det kräver en hel del tålamod! Som jag plötsligt inte har så mycket av. Nu är jag tack o lov professionell att jag kan bita mig i tungan alt koppa på autopiloten i hjärnan på arbetstid, i alla fall nästan jämt. Ställs jag i en situation då jag blir dåligt behandlad eller trängd säger jag numera ifrån, eller kanske rent utav brinner av, det hade jag ALDRIG gjort förut! Jag bara nickade o tog emot allt va folk kastade på mig oavsett om det va befogat eller ej! Nu jäklar säger jag ifrån!

Sen kommer jag hem, till mina underbara små barn. Som är tre helt fantastiska egna små människor med en jäkla massa idéer underligheter och vilja. Det blir diskussioner o trots mellan varven. So good so far- sånt hör till. Sen kommer de här helt onödiga bråken, sånt som de vet inte är ok, o var är då mitt tålamod? Borta! Jag kan inte med en massa tjafs om allt möjligt tramsigt! Mitt tålamod är slut!
Hemskt men sant!
Så ett av mina nyårs löften va att ha mer tålamod i år. Det gick bra i 4 dagar. Igår brann det i mitt huvud. Tjafs när vi ska äta gör mig så otroligt jävla arg o det blir ofta bråk då det alltid är nån som inte tycker om det ena eller andra, det är för starkt för varmt för mycket för lite osv. Igår vart det en massa gnäll redan innan vi ens satt oss, sen blev det cirkus vid matbordet, Isolde kastade mat o tålamodet va slut. Allas mat hamnade i soporna. Slut på diskussionen. Ingen tv inget godis inget frwdagsmys för någon. Jävligt tråkigt. Så bra gick det med det nyårs löftet. Tur att jag hat ett helt år på mig att öva ;)

Andra saker jag inte har tålamod med är saker som tar lång tid, typ kö i affären, situationer som tvingar
Mig att vänta eller rent av göra nåt annat än det jag har tänkt osv. Förut brydde jag mig inte alls om sånt, nu gör det mig så sjukt irriterad.

Men, gott folk jag jobbar vidare med mitt tålamod. Även om det känns som jag redan har förbrukat mitt mått av det redan under mina 26 första år av livet! O om sanningen ska fram så mår jag bättre nu än nånsin, även om humöret svajar som aldrig förr!

Så nära kära vänner o famil, ni får nog bara gilla läget med mig, tålamodet är slut! :)
//Idige

Av superkvinnor - 5 januari 2013 16:09

Idag stack jag å Tobbe till Ikea. Vi hade redan suttit ner på nätet och kollat exakt vad vi skulle ha så det gick undan kan jag lova. Efter åkte vi och bytte en julklapp som Ebba hade fått och handlade lite till lasagnen jag straxt ska börja laga. Vi åkte förbi stadium en snabbis oxå för att köpa gummiband som jag ska använda till hemma träning ;)

Väl hemma satte vi igång att sätta ihop och upp allting. Dessutom rensade vi ut en massa saker som vi inte behöver eller inte vill ha längre. Efter ha skruvat, svurit och gnällt lite i tre timmar så är vi äntligen klara. Nu har jag suttit å njutit av vårt fina hem i några minuter, men nu ska jag börja med maten.

Här får du lite bilder från det vi köpt = skoskåp, tidningsställ, bokhylla, dörrar till ebbas garderob mm..

//Angelina

Av superkvinnor - 4 januari 2013 19:06

Idag åkte vi till simhallen för att ha lite kul i vattnet. Med oss hade vi Tobbes syrra Madde, hennes man Mange och deras dotter Molly som är elva månader äldre än Ebba. Vi åkte till Högdalens badhus. Väldigt barnanpassat badhus måste jag säga. Med en massa små rutschbanor och sprutande vatten mm. Ebba tyckte dock det var lite kallt. Hon är van vid att bada och duscha ganska varmt. Men när hon kom igång fick hon upp värmen lite och hon tyckte det var väldigt kul. En stund gick vi till den stora bassängen där hon fick åka lite flytande krokodil och jag och tobbe turades om att simma lite. Det var skönt att få röra lite på sig efter ha blivit lite stel i kroppen från igårs step pass. Som för övrigt var sjukt jobbigt och roligt, plus att jag bjöd på lite underhållning när jag efter ett par snurrsteg ramlade över brädan. Det var bara att skratta lite och köra vidare.


Efter badet fick barnen lite korv med bröd oc sen åkte vi hem till madde, mange och molly för lite röj (iaf från ebbas sida). Hon lekte med alla mollys leksaker och hade jättekul medans Molly var mest trött och ville titta på pippi. Efter lite god burger king lunch (ja det är onyttigt) så begav vi oss hemåt så ebba kunde få sova lite. Hon somnade direkt i bilen. Vanligtvis kan man inte lyfta ur henne ur bilen så hon kan sova vidare utan hon brukar vakna till så pass mycket att det inte går att få henne att somna om. Men idag gick det och vi alla tre slumra till i soffan tillsammans i en och en halv timme. Skööönt! :)


 

Här är en bild från när Ebba var liten och var i simhallen. Nu har hon ju vuxit en del och behövde inte ha en badstol.



Idag va en superbra dag :D



//Angelina







  



Av superkvinnor - 3 januari 2013 12:00

När man väl har tagit steget och bestämt sig för att träna så kan det va svårt att veta VAD man ska träna. Många köper ett gymkort på närmsta gymmet och gör det som populärast eller det som verkar enklast. Men oftast är det inte det man själv tycker är roligt och man tröttnar fort. Mitt tips är att testa alla grejer en gång så man kan känna efter vad man tycker är kul och givande för det man vill uppnå.

Jag tycker egentligen att det är ganska tråkigt med styrketräning, iaf om man tränar själv. Dock vet jag att det är väldigt bra träning för min rygg och framför allt för att bygga muskler. Därför blir det att jag styrketränar en hel del. För ca tre veckor sen så testade jag att gå på pass själv här i Västerhaninge. När jag bodde i åkersberga gick jag på en massa roliga pass och hade väldigt roligt medans jag tränade och det saknar jag. Därför ska jag försöka testa olika pass som mitt gym har att erbjuda. Jag har ju testat step och box och har bokat de två passen igen den här veckan.

Så nu är det er tur där ute att leta upp pass som passar er. Eller så vill ni inte gå på pass. Ni kanske är en person som vill gå långpromenader eller springa i spåret. Poängen är att DU måste hitta din sorts träning som du tycker är rolig för annars kommer det troligtvis inte hålla. Du kommer köra ett par gånger å sen kommer du sluta.

//Angelina

Presentation


Ibland är det svårt att hinna med allt som man vill hinna med. Man vill gärna ha ett bra jobb med en bra lön, men ändå vara en supermamma som hämtar barnen tidigt från skola/dagis, och orkar leka med dom och sedan laga en god och nyttig middag. Sist men i

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Många har en massa nyårslöften, men många bryter dom snabbt. Hur har det gått med dina?
 Håller dom fortfarande
 Höll en månad
 höll inte ens en dag
 hade inga nyårslöften

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards