Alla inlägg under augusti 2012

Av superkvinnor - 20 augusti 2012 21:00

Idag när uppropet var klart så
Skickade fröken hem oss mammor så klassen skulle få lära känna varandra i lugn och ro. Man och övriga barn var stationerade på dagis så jag tog självklart tillfället i akt och skuttade ner till gymmet och körde ÄNTLIGEN lite hederlig styrketräning. Kan inte ens beskriva hur härligt svettigt tungt de var och armarna skakade rejält efteråt!
Idag körde jag ett bröst och triceps pass, dvs angelinas parad pass, ha ha! Hon är vrålstark i dessa muskelgrupper och hon älskar att köra det här passet och jag kan inte komma ikapp hur jag än gör!
Idag tränade jag ensam och eftersom de va LÄÄÄÄÄNGE sen som jag körde styrketräning så vart de långt ifrån några bra resultat men jag är nöjd ändå, man tappar fort i styrka när
Man inte tränar på ett tag och det va tungt och jag kommer ha ordentligt med träningsvärk i morgon och då får man allt va nöjd!
Dessutom bjöd jag pensionärerna på gymmet på en tros chock ha ha då jag inte hittade mina träningsbyxor utan hade dragit på ett par gamla mjukisbyxor istället. När jag kört nästan hela mitt pass upptäcker jag att det är hål mellan benen på byxorna! Inte konstigt att gubbarna glodde där jag låg brebent över bänken och körde bänkpress ha ha! SÅ jävla typiskt mig! :)
Skulle vilja tala om för er va jag tränade mer exakt idag men jag suger på gymspråk och vad saker o ting heter så jag skiter i att ens försöka. Avslutade med super set av de sneda magmusklerna och sen veckans enda magkörare. Man ska inte träna för mycket mage och har man fött barn bör man absolut inte köra en massa sit ups och crunches i maskin. Men mer om magträning i ett annat inlägg.
Nu sover mina barn sen en timme tillbaka, vi har läst 3 böcker och nu har jag tänt ljus och tänker ta mej fan krypa ner i badet en stund innan sängen! Trevlig kväll på er!

Av superkvinnor - 20 augusti 2012 20:40

Idag har varit en stor dag! Min största prinsessa började 1:an o min minsta började dagis! O mellan prinsessan har så klart också varit på dagis idag, på ny avdelning för 5åringar :)
Vet inte vem som var mest nervös i morse, jag eller min 7åring, när vi gick till skolan idag. Hon är en tuff och väldigt socialt begåvad tjej som sett fram emot att få börja ettan sen hon fyllde 5 typ. ÄNTLIGEN ska hon få lära sig saker! Japp så är hon, hon vill kunna ALLT! Förskoleklassen förra året tyckte hon va lamt. Visst va det roligt och lite speciellt att få flytta från dagis till skolan men dom fick ju inte LÄRA sig nåt (enligt henne i alla fall, ändå kom hon hem med 8 skolböcker hon gjort ut när hon slutade i våras)
Måste säga att jag vart överlyckligt överraskad när jag i klassrummet fick träffa hennes nya fröken. Jag vart kär direkt! Vilken underbar fröken! Hon verkar jätte bra, stabil ordningsam samtidigt som det märktes tydligt att hon tycker om sitt jobb och framför allt att hon tycker om barn!
Ser verkligen fram emot att min dotter ska få ha henne som lärare!
Min 7 åring hade förberett sig väl, tagit på sig finaste (luder-Lindex) tröjan, tajts med strass stenar längst ner och nya skolväskan som är nästan större än hon själv.
Inte många tjejer i åk 1 som ser ut som man själv såg ut när man började ettan för 20 år sen. Tiderna förändras och våra små damer är mer mode medvetna än jag någonsin va under låg o mellanstadiet ^^ nu va jag iof pojkflicka läääänge men ändå! Är det vi föräldrar som gör våra barn till mode dockor eller är det som styr?
Kommer så väl ihåg min första skoldag. Hur nervös jag var och hur liten jag var om jag jämför med min egen dotter! Som sagt tiderna förändras verkligen !
Kl 13 hämtade jag hem världens gladaste unge. Vi hade sällskap med två av hennes klasskompisar och dom
bestämde snabbt att dom skulle åka inlines så hon försvann med dom och kom inte hem först till middagen!
Bara att vänja sig, hon är stor nu, kompisarna är bra mycket viktigare än mig- precis som det ska va!

För min lilla prinsessa hade det gått bra på dagis. Däremot hade hennes pappa träsmak i arslet och höll på att dö av tristess. Det kan han gott ha- i morgon är det min tur att sitta där i 5 timmar och samla damm.
Hej vardag och verklighet! Du är mer än välkommen!

Av superkvinnor - 20 augusti 2012 20:28

Hej hej! Kommer precis från gymmet. Vanligtvis tränar jag på morgonen eller möjligtvis på dagen, men idag blev det ett kvällspass. Sjukt jobbigt att ta sig dit då man ätit nattat barn å egentligen vill sätta sig i soffan å softa, men idag tog jag cykeln till gymmet.

Vanligtvis på morgonen är man nästan själv, men dom få gånger jag tränat på kvällen då är det smockat med unga vältränade killar. Visst har jag inget emot att checka in en å annan snygg kille, men på nått sätt känns det som att man är i vägen. Eftersom jag inte är lika stark å lyfter lika tunga vikter så är det som att jag inte förtjänar utrymmet i gymmet lika mkt som dem. Dessutom är luften kvav och det luktar svett så man vill använda gasmask.

Så vad har jag att säga om att träna dag vs kväll?!

Dag: lite folk, bra luft, bra lukt, ingen kö till hantlar/maskiner, energi på topp.

Kväll: mycket folk, dålig luft, stinkande lokal, kö till hantlar/maskiner, men snygga killar att kolla på ;)

Så har jag möjlighet kommer jag fortsätta träna på dagen :)

//Angelina

Av superkvinnor - 20 augusti 2012 15:17

Låt barnen hjälpa till!

Alla människor vill känna sig behövda, även barn. Låt därför barnen hjälpa till med det dom kan så lovar jag att du får gladare barn :)

Av superkvinnor - 19 augusti 2012 20:52

Ja vi lever bara en gång, men uttrycket betyder nog olika för alla människor.

Om jag tänker på det och ska förklara vad det betyder för mig så skulle jag säga att det betyder att man måste ta en chans om man får den. Får du en chans att dejta någon du gillat länge så gör det, om du får chansen att säga vad du verkligen tycker å tänker om nån bitchig kompis så säg det, har du chansen att få ett nytt jobb så våga säg upp dig på ditt gamla jobb osv..

Men i verkligheten så använder jag "man lever bara en gång" för en del grejer bara för att få det att låta som att det skulle va något bra fast det egentligen inte är det. Typ när det finns efterrätt så det räcker för en hel arme', då måste jag ju ta en omgång till för "jag lever ju bara en gång"! Vilket jävla bullshit! Det är bara för att jag ska få äta utan att känna ångest. Men funkar det?! Nej egentligen inte. För när jag står där och ska ta på mig kläder eller köpa nya jeans och storleken jag brukade ha inte passar det är då ångesten kommer.

Så varför gör man saker man vet att man kommer ångra sen? Är det sockerbegäret som styr eller är det jag?!

Vad har ni för ursäkter för att få äta skit fast du vet att du kommer ångra det?

Av superkvinnor - 19 augusti 2012 16:46

Lägg några minuter på dig själv varje dag!

Lägg några minuter om dagen på att ta hand om dig själv. Det kan va allt från att noppa ögonbrynen till att göra en hårinpackning. Dessa få minuter kan få dig att känna dig mycket bättre och snyggare ;) så unna dig några minuter varje dag. Det är du värd!

Av superkvinnor - 19 augusti 2012 08:29

Ha ha nä, jag har inte blivit galen. Jag håller på och lagar kvällens middag som blir köttgryta med just rödvin vitlök bacon champinjoner och en massa annat gott. Kättgrytor tar ju nån evighet på sig att bli klara så jag gör den nu så i eftermiddag behöver jag bara värma på den medan potatisen kokar.
Annars idag blir det att städa städa städa och sortera. Förbereda inför skol/dagis start i morgon (har redan svurit mig blå över att jag bara hittar 1 av 3 barns regn kläder) ja jag är en riktig sista minuten människa! MEN det brukar funka fint ändå!
2 barn sover fortfarande och 1 (de minsta) är redan nu förbannad för hon känner på sig att jag är jäkligt upptagen idag. Sen får jag sällskap ikväll :D
Va ska ni göra idag? Ta en lång pw kanske med hela familjen? De hade jag gjort om tiden hade funnits idag!

Ha en riktigt trevlig söndag!
//Idige

Av superkvinnor - 18 augusti 2012 21:14

Jag har läst att man måste vardags motionera och att man inte kan träna ikapp det. Därför är det så viktigt att få in så mycket motion i vardagen som man kan. Om man bara försöker att göra det till en vana så kommer du snart inte tycka att det är så jobbigt.

Försök att i så ofta du kan gå istället för att ta bilen, bussen eller tåget. Eller varför inte cykeln. Nu när jag fyllde år i maj önskade jag mig en cykel, vilket jag också fick :D jag har sen dess cyklat så ofta jag kan. Jag cyklar varje dag till jobbet. Det är ca 1,5 mil fram och tillbaka till mitt jobb. En ganska bra bit, men inte för långt och tar ca 22min en väg. För mig som ofta jobbat 10-19 så vill jag gärna spendera min tid jag har med min familj och om jag då redan har fått in ca 45min cykling under dagen så tycker jag att det känns väldigt bra och jag kan njuta min tid hemma utan att känna att jag borde gå och träna. Dessutom så tar det för mig kortare tid att komma hem om jag cyklar än att jag måste vänta på en buss som sedan tar lika lång tid som det tar för mig att cykla.

Hur som helst är det viktigt att få till vardagsmotionen. Försök ta trapporna om det finns. Sitt inte och fika medans barnen leker, utan va med och lek. Dansa medans du städar och lagar mat.

Försök få till vardagsmotion som passar dig! För det är viktigt. Det gör att när sugen slår till och du inte har tillräckligt med viljestyrka att stå emot så kommer det inte göra så himla mycket för du rör dig så pass mycket iaf. Det ger dig dock inte tillåtelse att äta hela tiden bara för att du rör på dig :p

Så nu får DU en uppgift i helgen. Kom på några saker du kan ändra i vardagen för att röra dig mera! Lycka till ;)

//Angelina

Presentation


Ibland är det svårt att hinna med allt som man vill hinna med. Man vill gärna ha ett bra jobb med en bra lön, men ändå vara en supermamma som hämtar barnen tidigt från skola/dagis, och orkar leka med dom och sedan laga en god och nyttig middag. Sist men i

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Många har en massa nyårslöften, men många bryter dom snabbt. Hur har det gått med dina?
 Håller dom fortfarande
 Höll en månad
 höll inte ens en dag
 hade inga nyårslöften

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards